A térd hemarthrosisának teljes áttekintése: tünetek és kezelés

Térdvágó ízület

az ujjak és a vállak ízületeinek ízületi gyulladása

Térdvágó ízület módszer, fotó: Brian Leighton Mivel a nagy intenzitású edzések továbbra is népszerűbbek, így a társaik - edzésük a testmozgás helyreállítására összpontosítottmint például a jóga, tai chi és az önmasszázs.

A habkeringési osztályok és az oktatási technikák különösen lendületet kaptak edzés utáni segédeszközként, mivel bizonyíték van arra, hogy az önmasszázs ezen formája növeli a rugalmasságot és a mobilitást, miközben az edzés utáni izomfájdalmakat oktatja. Ráadásul a hab görgők olcsóak és az edzések szinte bárhol elvégezhetők, mindaddig, amíg habhenger áll rendelkezésre. A legismertebb habhengerléses technika kemény, nagy sűrűségű habhengereket tartalmaz. Ezek a kemény hengerek segítenek megszakítani az adhéziókat gyakrabban csomóként gondoljákamelyek az izomszalag burkolatában alakulnak ki, amely körülveszi az összes izomszövetet.

Miközben hatékonyak, ezek a nagy sűrűségű habhengerek kellemetlen vagy egyenesen fájdalmasak lehetnek, ha újak vagyunk a gyakorlatban. A MELT eljárás egy kézi terapeuta és testgyógyász, Sue Hitzmann által létrehozott öngyógyító technika, térdvágó ízület puha testhengerrel és egy kis golyócsoporttal rendelkezik, amely utánozza a kézi terapeuta gyakorlati technikáit.

Lökéshullám kezelés

A Hitzmann módszere szépsége az, hogy bár a hagyományos habszerkezethez hasonló, a puha habbal henger kevésbé nyomást gyakorol az izomrétegre, ami viszonylag fájdalommentes, könnyen hozzáférhető formája az önmasszázsnak. A puha görgő különböző szögeket és manipulációs fokozatokat is lehetővé tesz, amelyek egyszerűen nem lehetségesek egy keményebb eszközön. Miután ban megváltoztatta a módszer puha testhengerének méretét, hogy kisebb méretű legyen, Hitzmann megjelentette a New York Times című, a The MELT Method című könyv legújabb verzióját is.

Itt megnézheted néhány Hitzmann kedvenc mozdulatát, hogy kipróbáld a módszert otthon. Ha nem rendelkezik saját, puha habbal hengerrel, akkor próbáljon meg felhúzott jóga matracot vagy hengerelt törülközőt a helyén. Ez a gyakorlat célja, hogy tökéletesítse a propriocepciót, vagy megértse, hogyan mozog a test az űrben. A MELT módszer ezt "testérzékként" említi. A feladat elvégzése: Térdvágó ízület le a hátadra tenyerével, és a végtagjaid kiterjedtek.

Csukd be a szemedet, lélegezzen mélyen, és érezze, hogy teste lazul a padlóra. Használd ezt az időt, hogy érzékeld a testedet, használd az elme-test kapcsolatodat annak felmérésére, hogy milyen feszültségeid vannak az izmokban.

Van egy nagy ív a középső hátsó vagy egy kis görbe az alacsony hátán a köldök alatt? A farokod a padlóval érintkezik, vagy a fenéköd? A combjai érintkezésben vannak a talajjal, vagy lefelé, a másik pedig felfelé? A válaszoktól függően gyakori izomkiegyenlítéseket tapasztalhat, amelyek a gerinc mentén kompressziót okozhatnak. Most értékelje a "autopilot" kifejezést, amelyet a MELT módszerben használnak arra vonatkozóan, hogy hogyan működik a tested, hogy egyensúlyban maradjon a tudatos kontroll nélkül.

Ügyeljen a jobb és a bal oldalára, a lábadtól a fejéhez. Ön egyenesen súlyozott oldalról oldalra? Jegyezd meg a különbségeket. Ha ugyanazt a feladatot ismételgetjük, meghatározhatjuk, hogy vannak-e javítások. A combnyergek hátsó része MELT módszer, fotó: Brian Leighton A combnyergek hátsó részét úgy tervezték, hogy javítsa a hidratálást a combcsontokon keresztül, ami segíthet csökkenteni térdvágó ízület csípő és a térd fájdalmát. Feküdj a hátadon és hajlítsa a térdét.

térdízület fájdalomcsillapító kezelés

Helyezze a görgőt a combja alá, közvetlenül a gyertya alatt. Lazítsa meg a felsőtestét és egyenesítse ki a lábad. Engedje el a lába minden feszességét, hogy erősen lehessen a görgőre szorulni.

A lába közelebb a összeroppantott fájó láb, "nyírja" térdvágó ízület hímvessződeteket úgy, hogy a lábad össze van húzva és szétszeded, mintha ugrál mozgást csinálna. Amint ezt teszed, tartsd egyenletes nyomást a görgőn, és fordítsd be a lábadat, miközben lábaidat húzod össze és húzd ki egymástól.

Fókuszáljon a lábak szándékos mozgására, térdvágó ízület ne csábítson rájuk a hengeren. Végezze el a mozgást négy-öt alkalommal. SI közös olló MELT módszer, fotó: Brian Leighton Térdvágó ízület hidratáció javítása érdekében a sacrilegialis ízületen, vagy a medence zsinórja és az űum csontjai között elhelyezkedő SI-ízülettel próbálkozzon az SI-ízületi nyírással.

A térd hemarthrosisának teljes áttekintése: tünetek és kezelés

A csontokat összekötő szalagok különösen erősek, és a fasciális tapadások ezen a területen hozzájárulhatnak az alacsony háton és a kismedencei fájdalomhoz. Feküdj a hátadra, térddel hajolt, a lábad talpán nagyjából csípő távolságra van.

Az érzéstelenítés alatt végezzük: az orvos a novokain vagy a lidokain injekciója enyhíti a lágy szöveteket. A gyógyszer alkalmazása után a szakember egy vastag tűt helyez be a térdízületbe, és fecskendővel kinyomja a felhalmozott vért.

Nyomja át a lábát, hogy emelje fel a csípőjét, és helyezze a görgőt a sacrum alá a gyertya tetejére. Emelje fel a lábát a padlóról és húzza a térdét a mellkasához, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a görgő megfelelően van elhelyezve.

Amikor a térdét a mellkasára húzza, a görgőnek biztonságban kell éreznie magát a gluták tetején, nem pedig az alacsony háton. Térddel és comboddal együtt lazítson a borjakkal, a lábszárakkal és a lábával. Húzza meg a test izmait, hogy ellenőrizze a testmozgást, de engedje meg a mellkasa és a vállát, hogy pihenjen a padlón.

Elhúzódó, kínzó fájdalom - Csonthártya-gyulladás

Ebbõl a pozícióból irányítsa térdét felfelé úgy, hogy majdnem a mennyezetre mutat, de álljon meg, mielõtt a combja merõleges a hengerre. Ez a helyzet segít fenntartani egy nyugodt alsó hátat. Egyenletes nyomást gyakoroljon a hengerre, lassan térdre térjen jobbra és balra, mintha 11 és 1 óra között tartózkodna. Tartsd a súlyodat a medence hátán, ne a csípőddel.

és kiütés és ízületi fájdalmak

Kerülje el a hátát vagy a bordákat. Amikor a térdét es állásba fordította, add hozzá a nyírást úgy, hogy "kis" köröket rajzoljon többször is térdre mindkét irányban.

a lábak ízületei fájnak futás után

Ezután próbálj meg kicsit nagyobb, lassabb köröket létrehozni, csak a térdén kívül. Végül mozdítsd el a térddel előre és hátra, mintha két-három lépésből indulna. Szünet itt, és két hosszú, mély lélegzetet.

csontfájdalom a térdízületben

Hajtsa vissza térdét középre és ismételje meg az ellenkező oldalt. Bent Knee Press MELT módszer, fotó: Brian Leighton Most, hogy megcélozta a hímvessződéseket és az SI-csuklót, a hajlított térdprés segít a combod elülső részének hidratálásának javításában a csípő flexorok és a quadricepsz segítségével.

Ez ellentmondásosnak tűnhet, mivel a puha görgő a medence alatt marad, de a gyakorlat hatása az, ami serkenti a feszültség felszabadulását, ami csökkentheti a csípő, térd és az alacsony hátfájás fájdalmát. Kezdje ugyanabban a helyzetben, mint az SI közös nyírást, a hátán fekve, térdével meghajlítva, lábakkal a padlón, és a görgő a medence alatt. Húzza meg a magot, és emelje fel a jobb lábát a padlóról, húzza a térdét a mellkasához, hogy mindkét kezével megragadhatja a jobb sávját vagy a jobb oldali pengetődet.

Ellenőrizze, hogy a bal lábad szilárdan ültetett-e, és a bal térd a bal csípőhöz igazodik. Ezenkívül győződjön térdvágó ízület róla, hogy a csípője a hengeren egymás mellett áll. Végy lélegzetet, és ahogy kilégzésed térdvágó ízület, tegye be a medencét, hogy érezze magát a bal combod elején.

Szünet és mély lélegzés.

dufaston ízületi fájdalom

Annak felmérése, hogy a bal lábad kinyílik, amikor jobb térdet húz fel felé. Ha igen, ne húzza a térdét olyan közel. Inhaláljon és térjen vissza a kiindulási, nyugodt helyzetbe.

Fújja ki és hajtson végre ismét a medencepántot. Képzeld el, hogy a bal térdvágó ízület az ellenkező irányba halad át a bal lábadon, hogy kiemelje a nyúlványt.

A térdváltozás jelentősége az osteoarthritisben - Ízületi Gyulladás - 2020

Vegyünk egy másik mély lélegzetet. Engedje el és ismételje meg újra. Végezze el ugyanazt a gyakorlatot a másik oldalon. Egykaros elérés Gentle Rocking-szel MELT módszer, fotó: Brian Leighton Az egykaros karcsúság könnyed lágyítással növeli az egyensúlyt és a propriocepciót, miközben a vállmozgást helyreállítja.

Üljön a görgő végére, térded hajlott, lábad lapos a földön. Gondosan feküdjön a görgőre, és helyezze az alkart a padlóra a görgő mindkét oldalán. Ellenőrizze pozícióját annak biztosítására, hogy a fejed és a medence a görgőn álljon, és a lábai a medencéhez igazodnak.

  • Ízületi reuma mi ez a kezelés
  • Gyakori kérdésként jelentkezik a nálam érdeklődő beteg részéről, hogy kik is az ideális alanyai a lökéshullám kezelésnek.

Óvatosan szikrázzunk oldalról oldalra, mintha egy kis szivárvány alakzatot hoznánk a testével. Tartsa a gerincét a görgőn.