Étrend kiegészítő tabletta vitaminokkal, cinkkel és krómmal cukorbetegek számára

A modern fogyasztói társadalom mindenkitől állandó csúcsteljesítményt követel. A gyakori stresszhatás akadályozhatja a rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozást, a kielégítő mozgást és a pihenést is. A Wörwag Pharma sok éve elismert specialista a vitaminok és ásványi anyagok gyártásában és nagy súlyt fektet az aktív és egészséges életmód támogatására.

Étrend kiegészítő tabletta vitaminokkal, cinkkel és krómmal cukorbetegek számára

Pár mondatban a cukoranyagcseréről:
A cukrokból képződő energia az egész szervezet számára szükséges. Az ingerképzés- és ingerületvezetés zavartalanságához a sejtek megfelelő energiaellátása szükséges. A szervezet optimális szénhidrát anyagcseréjéhez nélkülözhetetlen az inzulin. A cukorbetegeknél - a betegség típusától függően - a szervezet vagy nem termel inzulint, vagy kevés inzulint állít elő, és/vagy sejtjeik nem reagálnak erre a hormonra, ezért esetükben a glukóz nem jut be a sejtekbe, ahol az energiatermelés is zajlik.


Melyik vitaminnak mi a feladata?
A cukoranyagcserében számos vitamin és ásványi anyag is szerepet kap.

A B-vitaminok fontos szerepet játszanak a cukrok energiává történő átalakításában.

A B1-, B2-, B6-, B12, niacin (B3)-, biotin és pantoténsav ( B5)-vitaminok koenzimként működnek közre a cukor anyagcserében.
A C- és E- vitamin valamint a ?-karotin antioxidáns hatású anyagok, melyek védik szervezetünket az oxidatív hatások következtében keletkező agresszív részecskék károsításától. Diabetes esetén különösen hasznos az antioxidáns védelem erősítése, mert az anyagcsere zavar következtében nő a szervezet oxidatív terhelése.
Tanulmányok szerint a szénhidrát anyagcserezavarban szenvedőknél a króm nagyobb mennyiségű bevitele a cukorfelhasználás javulásához vezethet. A króm támogatja az inzulin hatását, mivel a glukóz-toleranciafaktorok (GTF) része, melyek a sejtek cukorfelhasználásáért felelősek.
A cink a hasnyálmirigy inzulin termeléséhez szükséges ásványi anyag, ezen keresztül szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében és részt vesz az immunrendszer megfelelő működésében.


A táplálkozás fontossága
Kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással kell biztosítani, hogy szervezetünk megkapjon minden fontos tápanyagot. A mai táplálkozási és életmódbeli szokások (rohanó, hajszolt életforma, rendszertelen, nem kellően vegyes táplálkozás) azonban több esetben oda vezetnek, hogy a vitamin, illetve ásványi anyag bevitel nem elegendő.
A Diabétesz vitamin kiegyensúlyozott mennyiségben juttat szervezetébe B1-, B2-, B6-, B12- vitamint, folsavat, niacint, pantoténsavat, biotint, E- és C- vitamint, ?-karotint, valamint cinket és krómot, amelyek fontos szerepet játszanak a cukoranyagcsere különböző fázisaiban.


Ajánlott adagolás:
Naponta 1 tablettát étkezés után, szétrágás nélkül, vízzel bevenni.

A tabletták tarka színe, mely változhat, a vitaminoktól származik. Ez a termékre jellemző és a minőséget nem befolyásolja.

A napi adag (1 tabletta) tartalmaz a felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-ában:

C-vitamin 90 mg 150%
E vitamin 18 mg 180%
Béta-karotin 2 mg 42%
B1 vitamin 2,4 mg 171%
B2 vitamin 1,5 mg 94%
B6 vitamin 6 mg 300%
B12 vitamin 1,5 mcg 150%
Niacin 7,5 mg 42%
Pantoténsav 3 mg 50%
Folsav 300 mcg 150%
Biotin 30 mcg 20%
Cink 12 mg 80%
Króm 100 mcg 83%

Egy doboz diabétesz vitamin 30 db tablettát tartalmaz.
Wörwag Pharma GmbH & Co. KG, Calwer Str.7., 71034 Böblingen

Forrás: Pharmainfo

Módosítás: (2013. január 19. szombat, 20:05)