Napi 1 kapszula Diabion kiegészíti a diétás étrendet, és hozzájárulhat a cukorbetegség egyes szövődményeinek és az oxidativ stressz kockázatának csökkentéséhez.

A Diabion speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer, amely a cukorbetegség (diabetes mellitus) kísérőbetegségei és következményei esetén az étrend kiegészítésére szolgál. Összetételét a cukorbetegek táplálkozási lehetôségei és igényei alapján határozták meg, így megfelel a fokozott ásványi-anyag és vitamin igényeknek; a ginzeng-gyökér kivonat pedig elôsegítheti a vércukorszint csökkenését és mérsékelheti az inzulin-rezisztencia kialakulásának veszélyét.

Hatóanyagainak köszönhetôen a Diabion alkalmazása hozzájárulhat a diabetes egyes szövődményeinek és az oxidatív stressz kockázatának csökkentéséhez:

 

 

Kapszulánként

100 grammonként

Energiatartalom

6,95 kJ/1,64 kcal

1058,42 kJ/249,31 kcal

Fehérje

0,11 g

17,48 g

Szénhidrát

0,28 g

42,79 g

Zsir

0,006 g

0,92 g

C-vitamin

200 mg

30,48 g

B1 vitamin

5 mg

761,97 mg

B6 vitamin

5 mg

761,97 mg

Folsav

600 mcg

91,44 mg

B12 vitamin

10 mcg

1,52 mg

A vitamin

900 mcg

137,15 mg

E vitamin

100 mg

15,24 g

Cink

15 mg

2,29 g

Króm

50 mcg

7,62 mg

Szelén

70 mcg

10,67 mg

Ginzeng-gyökér kivonat 6:1

8,33 mg

1,27 g

(=Ginzeng)

50 mg

7,62 g

 

Adagolás:
Felnőtteknek naponta egyszer 1 kapszula Diabiont kevés folyadékkal, szétrágás nélkül kell lenyelni. Az ajánlott napi adagot nem szabad túllépni.

Melyek a Diabion előnyös hatásai a cukorbetegek számára?

Az antioxidáns hatású A, C és E vitaminok:
Európa lakosságának körül-belül 10-14%-a szenved cukorbetegségben. Ennek a betegségnek a legjellegzetesebb szövődménye a gyorsult érelmeszesedés (atherosclerosis), valamint a szívinfarktus és a stroke kockázatának 3-6 szorosára emelkedése. Ezért alapvetően fontos az ismert kockázati tényezőkkel szembeni optimális védekezés.
Bizonyított, hogy a cukorbetegség, illetőleg az emelkedett vércukorszint fokozott oxidatív stresszel jár együtt. Ebben az állapotban felbomlik az igen reakcióképes vegyületek (szabad gyökök) termelése és a szervezet megfelelő saját védekező-mechanizmusai közötti egyensúly. Az oxidatív stressz többek között elősegíti az érelmeszesedés kialakulását is. Több klinikai vizsgálat alapján 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek csökken a vérben az A, C- és E-vitamin szintje. Ezért cukorbetegeknek különösen nagy figyelmet kell fordítani ezen vitaminok megfelelő bevitelére.

B-vitamin komplex:
Az emelkedett vér homocisztein-szintek fokozzák a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A homocisztein érelmeszesedésben játszott szerepe cukorbetegek esetében, úgy tűnik, erősebb, mint a cukorbetegségben nem szenvedőknél. Emiatt cukorbetegekben alacsonyabb homocisztein-értékeket tartanak biztonságosnak, mint cukorbetegségben nem szenvedőknél. A homocisztein anyagcserében a B6, B12-vitaminok és a folsav központi szerepet játszanak, bizonyos körülmények között pedig a B1 vitaminnak (tiamin) is szerepe van. A B-vitaminok a Diabionban olyan mennyiségben vannak jelen, hogy képesek a vérben a homocisztein-értékeket csökkenteni.

Nyomelemek (szelén, króm III, cink):
A szelén, króm és a cink, mint nyomelemek fontos szerepet töltenek be az anyagcserében. Közel az összes inzulin-szabályozta anyagcsere-folyamatban szerepet játszanak. Több vizsgálat szerint is a cukorbetegek szervezetében csökkent ezen anyagok mennyisége. Emiatt a megfelelő pótlás mindenképp ajánlatos, ami a Diabion révén meg is valósulhat.

Ginzeng-gyökér kivonat:
Ellenőrzött klinikai vizsgálatok alapján a ginzeng-gyökér kivonat cukorbetegekben két jellegzetes hatást fejt ki:
• Cukorbetegségben a ginzeng csökkenti a vércukorszintet, illetve az inzulin-rezisztenciát.
• A ginzeng képes az úgynevezett endoteliális diszfunkciót (az érelmeszesedés korai stádiuma) megszüntetni.

Fontos figyelmeztetés:
- A Diabion kapszula csak rendszeres orvosi ellenőrzés mellett szedhető, és nem használható fel egyedüli tápanyagforrásként!
- Ha Ön nem cukorbeteg, vagy más készítményekben A vitamint kap, nem ajánlott a Diabion szedése.
- Magas A vitamin és folsav tartalma miatt terhes nőknek nem javasolt!
- Az ajánlott napi adagot nem szabad túllépni

Megjegyzés:
Bár a Diabion javasolt a cukorbetegek fokozott vitamin-, nyomelem-, és antioxidáns igényének kielégítésére, segíti, de nem pótolja az orvos által előírt kezelést. Ugyanez vonatkozik a cukorbetegek táplálkozására, életvezetésére, az elegendő testmozgásra, a testsúly-kontrollra és az orvos által felírt gyógyszerek szedésére.
OÉTI nyilvántartási szám: 618 (tápszer)

Forrás: diabion.hu

Módosítás: (2013. január 19. szombat, 20:06)