Milyen típusú gyógyszer a Béres ReDormin filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható!
A Béres ReDormin a macskagyökér és a komló standard eljárással készült kivonatát tartalmazza. A standard eljárás szavatolja a gyógynövény készítmény állandó minőségét. A két régóta igazolt hatású gyógynövény, a macskagyökér és a komló kiegészíti egymást. Elősegítik az elalvást és enyhe nyugtató hatásuk révén nyugodt alvást biztosítanak, valamint csökkentik az enyhe idegfeszültséget. A Béres ReDormin ezért az alábbi panaszok esetén használható: elalvási és átalvási zavarok, nyugtalan alvás, illetve enyhe idegfeszültség.
Alvászavarok esetén kerülje esténként az izgató hatású italok (kávé, fekete tea) fogyasztását, a nikotint és a bőséges étkezést. Szoktassa magát rendszeres alvásritmushoz. Rövid séta a friss levegőn, nyugtató fürdő vagy olvasás nyugodt környezetben elősegíti, hogy elálmosodjon. Vegye figyelembe, hogy az alvásigény egyénenként változik és a kor előrehaladtával csökken.
Ha a probléma egy hónap után is fennáll, forduljon orvoshoz.
TUDNIVALÓK A BÉRES ReDormin FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT
Ne szedje a Béres ReDormin filmtablettát Ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a Béres ReDormin egyéb összetevőjére. Ha Ön súlyos vesekárosodásban vagy májkárosodásban szenved.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Nem ajánlatos egyéb nyugtató- vagy altatószert a Béres ReDormin filmtablettával egyidejűleg bevenni. Alkohol fogyasztása a gyógyszer szedése mellett veszélyes lehet, mert felerősítik egymás hatását.
Terhesség és szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdeni szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Béres ReDormin filmtablettával kapcsolatban nincsenek terhességre és szoptatásra vonatkozó klinikai adatok. Terhesség és szoptatás alatt alkalmazása nem javasolt.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A készítmény befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességet. Ezért nem javasolt a filmtablettát közvetlenül gépjárművezetés vagy veszélyes gépek működtetése előtt bevenni.
A macskagyökér készítmények hatását az alkoholfogyasztás felerősítheti.
HOGYAN KELL ALKALMAZNI A BÉRES ReDormin FILMTABLETTÁT?
Mindenkor tartsa be ezen betegtájékoztatóban javasolt vagy az orvos által előírt adagolást. Ha úgy érzi, hogy a gyógyszeradag túl gyenge vagy túl erős, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
Felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek:
Alvászavarok esetén:
Lefekvés előtt egy órával két filmtablettát kell bevenni. Ez az adag szükség esetén 3 filmtablettára növelhető.
Enyhe idegfeszültség esetén:
Naponta 1-3-szor 1 filmtabletta.
Időskor: azonos a felnőttek adagjával.
A filmtablettákat szétrágás nélkül, kevés folyadékkal kell bevenni.
Ha az előírtnál több Béres ReDormin filmtablettát vett be
A javasoltnál nagyobb adagok bevétele túladagolást idézhet elő. A túladagolás tünetei: fáradtság, hasi görcsök, mellkasi szorítás, enyhe szédülés, kézremegés és pupillatágulás.
Teendő: A Béres ReDormin filmtabletta szedését abba kell hagyni, és orvoshoz kell fordulni.
Ha elfelejtette bevenni a Béres ReDormin filmtablettát
Elalváskor és éjszaka nem számíthat hatásra. A következő adagolási időpontban ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, folytassa a kezelést az előírtak szerint.
Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszer szedését
A kezelés megszakításakor általában semmilyen káros hatás nem jelentkezik.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Béres ReDormin filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Emésztőrendszeri betegségek és tünetek:
Esetenként émelygés, hasi görcsök kialakulhatnak.
A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei:
Allergiás bőrreakciók jelentkezhetnek.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
Hogyan kell a Béres ReDormin filmtablettát tárolni?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Béres ReDormin filmtablettát.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
További információk:
Mit tartalmaz a Béres ReDormin filmtabletta?
A készítmény hatóanyagai:
187 mg macskagyökér szárított natív kivonata (5-8:1), (Valerianae officinalis radix extractum siccum), 41,88 mg komlótoboz szárított natív kivonata (7-10:1) (Humuli lupuli strobuli extractum siccum) filmtablettánként.
Kivonószer: metanol 50,8% V/V
Egyéb összetevők:
Tablettamag: maltodextrin, mikrokristályos cellulóz, szója poliszacharid, hidrogénezett ricinusolaj, makrogol 6000, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilicium-dioxid.
Filmbevonat: makrogol 400, 20 000, propilénglikol, vanília aroma, hipromellóz, titán-dioxid E171, indigó-kármin E132.
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
14db, 20db vagy 60 db világoskék, kerek, mindkét oldalán domború felületű, filmbevonatú tabletta színtelen, átlátszó PVC/PE/PVDC//Alu buborékcsomagolásban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Forrás: Betegtájékoztató

Módosítás: (2013. január 19. szombat, 20:11)