Természetes agyserkentés!

Minden ember életében jöhet olyan időszak, amikor szüksége lehet agyserkentésre. Ilyen például a kisgyerekek számára az iskolakezdés, a nagyobbak esetében egy fontos vizsgaidőszak, a felnőtteknek egy megterhelő új munkahelyi feladat, vagy az idősebb korosztálynak a szellemi frissességük megőrzése.

 

 

Léteznek természetes anyagok, amelyek hasznos segítőtársak lehetnek ebben mindenkinek.

 

  • Omega-3 halolaj: Bevitele főleg akkor fontos, amikor a gyerekek agya a legnagyobb mértékben fejlődik, azaz kb. 14 éves korig. Jobb problémamegoldó képességet, gyorsabb felfogást, jobb memóriát és koncentrációt eredményez rendszeres szedése.

  • Lecitin: A szója lecitin fogyasztása tanulóknak, szellemi munkát végzőknek, és idős korban különösen ajánlott. A lecitin, olyan természetes anyag amelynek hatását kevesen ismerik. Számos egyéb előnyös tulajdonsága mellett az idegrendszerre, az agy működésére, és a memóriára gyakorolt hatása ismert. Ezen kívül csökkenti az ízületi fájdalmat, a koleszterin szintet és nagy segítség a frontra érzékeny embereknek is.

  • Ginko biloba: Alkalmazzák agyi vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás, illetve hallásgyengülés gyógyítására. Jótékonyan hat a visszértágulatra, az aranyérre és a lábfekélyre. Az orvosi kutatások szerint hatásos enyhe és közepes depresszió kezelésére, impotenciára. A páfrányfenyőben lévő flavonoidok hatása miatt jó értágító, biztosítják a bőr és az izmok jó vérellátását, fokozzák az anyagcserét. Kiváló antioxidáns tulajdonságú, és javítja az agyi vérellátást is.

  • Ginseng: Világszerte ismerik immunrendszert erősítő, agykapacitást növelő, szívet megóvó és stresszcsökkentő hatásáról. Azonban asztmában, szívritmuszavarban, vagy magas vérnyomásban szenvedőknek nem ajánlott.

  • Cink: Csekély mennyiségben kell fogyasztani de mégis elengedhetetlen a szervezet működése szempontjából. Fokozza az agy teljesítőképességet, a szellemi frissességet és a növekedést.

 

A gyógyszertárakban lévő készítmények tárházában a szakemberek segítségével mindenki meg tudja találni a számára legjobban megfelelő készítményt. Azonban a helyes táplálkozás szerepét nem szabad elfelejteni ebben az esetben sem, ugyanis ezek a természetes agyserkentők körülvesznek bennünket és a mindennapi táplálkozásunkba kis odafigyeléssel beépíthetőek.

Módosítás: (2013. május 20. hétfő, 17:26)